DÜKMER’DEN SARSILMAZ’A ZİYARET

5 Mayıs, 13:18

Düzce tarihini kayıt altına almak ve Düzce kültürünü tanıtılmak adına önemli çalışmalar yürüten Düzce Üniversitesi Dil, Tarih ve Kültürel Zenginliklerini Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKMER) Sarsılmaz Harp ve Silah Av Silahları Müzesi’ne 29 Nisan 2014 Salı günü gezi düzenledi.

Osmanlı dönemine ait çakmaklı tüfek ve tabancalardan, 1. Dünya Savaşı ve günümüzde de kullanılan ateşli ve ateşsiz silahların kronolojik olarak sergilendiği Sarsılmaz Harp ve Av Silahları Müzesi’ne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri 1. sınıf öğrencileri Müze Sorumlusu Şafak ÇAVUŞ’un rehberliğinde gezdiler.

Mayıs 2010’dan beri halka açık olan Sarsılmaz Harp ve Av Silahları Müzesi’nde somut kültürel miraslarımızdan olan silahlarımızı tanımak öğrencilerimizi mutlu etti.